psihoterapie de cuplu

Iubirea adevarata nu e posesiva

Ti s-a intamplat si tie ca, de dragul unei relatii, sa renunti la libertate?
 
Cand intalnesti un partener posesiv, renunti fara sa-ti dai seama la activitatile care iti fac placere. Iti impune sau te convinge sa nu mai alergi singur/a in parc, sa nu te mai intalnesti cu nimeni daca nu e si el/ea prezent/a, etc. La inceput te simti magulit/a de atata atentie si chiar iti face placere dorinta sa de a sta mereu impreuna, doar voi doi. 
Insa la un moment dat te trezesti ca te stimti sufocat/a in aceasta relatie. Activitatile pe care le faceti impreuna nu te mai bucura pentru ca nu te regasesti in ele, nu le-ai ales tu cu adevarat.
Raspunsul cel mai frecvent la ingradirea libertatii este furia. Daca situatia persista, se instaleaza apatia si apar resentimente fata de partener. 
E momentul sa te intrebi ce te tine in aceasta relatie. Poate frica de singuratate? Daca ne uitam pe statistici, aceasta esta cea mai mare temere pentru unul din trei romani. Te-ai gandit ca si partenerei sau partenerului tau ii este frica de a ramane singur/a, altfel nu ar avea de ce sa fie atat de posesiv/a? Iata ceva ce amandoi aveti in comun, dar in loc sa va lege, va indeparteaza unul de altul.
Cand constientizati acest lucru, incetati sa va mai hraniti reciproc frica, iar relatia evolueaza natural, devenind mai satisfacatoare pentru amandoi. Va simtiti mai liberi sa va exprimati adevaratele preferinte, sunteti mai autentici si mai impliniti. Depinde doar de voi!